Gastblog: Fanatiek over mijn Fitbit!

brigittekoehlerGastauteur Brigitte Koehler (die normaal gesproken managementboeken rescenseert) vertelt ons over haar ervaringen met haar Fitbit. Volg haar op twitter.com/brigittekoehler

Sinds ik een Fitbit om mijn arm heb gedaan, nu zo’n twee maanden geleden, ben ik zeer enthousiast! En dat wordt maar niet minder. ‘Fitbit?’, zul je misschien denken? Een Fitbit is een activity tracker. Oftewel een hele mooi polsband met een schermpje. Een polsband die je in 4 verschillende kleuren kunt krijgen trouwens.
fitbitplaatjeOp het schermpje kun je het volgende aflezen:

  • het aantal stappen dat je maakt;
  • de totale afstand die je aflegt;
  • het aantal calorieën dat je verbrand;
  • het aantal trappen dat je beklimt;
  • en eventueel de naam van een beller als je bluetooth op je telefoon aan hebt.

Maar je kunt er ook gewoon de tijd op aflezen mocht je dus niets van dit alles willen weten. Dan het gewoon een tof horloge, mét wekkerfunctie. Heel veelzijdig dus.

 Wat de fitbit zo tof maakt is dat het gewoon léuk is om te zien hoeveel stappen je per dag maakt. Dat je dus toch gaat proberen die 10000 stappen ook elke dag te halen. Want hoewel ik mijzelf inschat als een actief persoon, blijkt dat het aantal stappen dat ik maak op een dag soms toch tegen te vallen. Afstanden die je aflegt met je auto of fiets telt hij vanzelfsprekend niet mee.

Het installeren gaat trouwens super gemakkelijk. Je zet de app op je telefoon (beschikbaar voor zowel Android als iOS) en je kunt van alles gaan aflezen. Hij beloont je vervolgens met badges. Doormiddel van Bluetooth synchroniseert hij vanzelf. Je krijgt er ook een dongle bij zodat je de software op een laptop kunt installeren. Met de app kun je bijvoorbeeld dagelijks doelen stellen of een eetplan maken. Dit zijn zaken die ik zelf niet echt nodig heb. Maar het kan dus wel. De Fitbit laad je op doormiddel van de bijbehorende oplaadkabel. Dit gaat erg snel. Binnen 2 uur is je Fitbit opgeladen. En de batterij gaat zeker een week mee. Wat de Fitbit ook kan bijhouden is je slaap. Kortom, je kunt heel ver gaan in het bijhouden van wat je eet, en hoeveel je beweegt.

Ondanks dat de Fitbit dus heel veel kan bijhouden is dat voor mij niet eens het belangrijkst. Ik vind deFitbit gewoon heel mooi. Hij staat stoer om mijn pols. Ik krijg vaak complimenten over de ‘mooie armband’ die ik draag. Maar bovenal is de Fitbit gewoon fun. Ik wordt er blij van te zien en te merken dat ik 10000 stappen heb gedaan. Niet slecht in een tijdperk waarin gezond eten en genoeg bewegen steeds meer aandacht krijgt. Ik hou hem voorlopig om!

Share